Kližan skončil na rakete Francúza Roberta: Súper bol vo všetkom lepší

18.01.2014 Celý región

Melbourne 18. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan podľahol v 3. kole dvojhry na úvodnom grandslame sezóny Australian Open v Melbourne Francúzovi Stephanovi Robertovi v troch setoch 0:6, 6:7 (2) a 4:6 za 94 minút.

Slovenský daviscupový reprezentant nevyužil šancu vyrovnať svoje grandslamové maximum z US Open z roku 2012, keď postúpil medzi elitnú šestnástku.

V stretnutí "lucky loserov" urobil 24-ročný slovenský tenista viac nevynútených chýb. Napriek prehre s 33-ročným Francúzom je už teraz isté, že po skončení turnaja sa vráti do prvej svetovej stovky a stane sa staronovou slovenskou jednotkou, keď v rebríčku ATP Entry predstihne Lukáša Lacka.

Kližan priznal, že Robert zvíťazil zaslúžene. "Robert bol dnes vo všetkom lepší, prevýšil ma na podaní, na returne i v hre od základnej čiary. Hral rýchle priamky, s ktorými som si počas celého zápasu nedokázal poradiť. Možno by sa duel ináč vyvíjal, keby som v prvom geme využil brejkbaly, no podržal si podanie a potom sa to už so mnou viezlo," povedal v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Kližan, ktorý v prvom kole vyradil trinásteho nasadeného Američana Johna Isnera, v druhom si poradil so slovinským kvalifikantom Blažom Rolom.

dvojhra - 3. kolo:

Stephane Robert (Fr.) - Martin KLIŽAN (SR) 6:0, 7:6 (2), 6:4
 

Vyberte región